tisdag 15 mars 2011

Har vi kommit till vår första platå?


Nu har vi hållt på exakt en månad och resultaten är riktigt bra, många av deltagarna har fokus på kilo kroppsvikt och tappar glädjen med vad som egentligen händer med kroppssammansättningen!.

Veckan som gått kan vissa lite att vi nått vår vår första viktplatå. Denna uppstår när vi nu legat på underskott på i ca 4 veckor. Kroppen har vant sig att gå runt på de kalorier som vi vant den vid. Så nu måste en förändring ske. Vi har ändrat vår träning. Nytt styrkeprogram och mer förbränningsträning i grupp.
Att man inte minskar i vikt kan också bero på att vi ökar i muskelvikt samtidigt som du går ner i fettvikt. Det syns inte på vågen men trots det har vi ändå kommit i bättre form. Känn efter hur kläderna sitter, där kanske skillnaden märks även om vågen strejkar...

Veckans resultat:

Per:
Tappat 700gram, tappat muskler, gått upp i fett. Per vet med sig att han har ätit fel. Och felet har varit att han har ätit för lite. Så en skärpning till nästa vecka.

Ann-Louise:
Tappat 1,4kg. Sänkt fett % ytterligare med 0,6. Och ytterligare 1 kg fett putsväck denna vecka. Mycket bra jobbat.

Gabriella:
Står för 3.e veckan stilla på sina 71,4 kg. Gabriella valde att vecka 3 hoppa av vårt kostprogram och dricka andra produkter som vi har. Men fortfarande händer händer inget. Detta är rent fysologiskt omöjligt efter man druckigt detta då man är under 500kcal per dag. Om man ser till sin basala omsättning som ligger på ca runt 1200 kcal för kvinnor om du ligger nedbäddadd o inte gör ett dyft.
Så vi får utreda om det ligger något medicinskt hinder för viktminskning.

Jenny:
Har varit sjuk och dragit på sig 1 kg vätska. Vågen visade + 200g bara. Minskat fett med 1,5%. Och tappat 1 kg fett denna veckan oxå. Bra jobbat genom din förskyldning

Tomas:
Visar en liten vikt upp på 200gram. Så kämpa på med nya träningen nu.

Anna:
Står kvar på förra veckans vikt 85,1. Men hänt en del i kroppen. Minskat fett & med 2,1%. 1,7kg fett. MKT fett förlust, grattis Anna.

Lennart :
tappat 2,6 kg. Men tyvärr mest i vätska och upp i fett. Ny tag i kommande vecka.

Ingvor:
Tyvärr inte kunnat mäta. Ingvor har diabetes och med detta väldigt dålig cirkulation i fötter och får då ingen kontakt med vår våg, men nytt försök kommer försöka göras i veckan.

Gruppen har tillsammans gått ner 28 kg fett !!!!

På återseende // Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar